ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Cupa Romaniei Optimi de Finală
Optimi de Finală Imprimare Email

În optimile de finală, pe lângă cele șase echipe calificate din etapa a treia (AS Hidromecanica Șugag, ACS Performanța Ighiu, AS Gaz Metan Valea Lungă, ACS Băgău, CS Universitatea Alba Iulia și CS Navobi Alba Iulia), au mai intrat celelalte zece echipe de liga a patra (ACS Nicolae Linca Cergău, ACS Spicul Daia Română, AS Viitorul Vama Seacă, AFC Micești, ACS Viitorul Sântimbru, CS Olimpia Aiud, CS Zlatna, CS CIL Blaj, AS Voința Stremț și CS Ocna Mureș).

Împerecherea s-a făcut prin tragere la sorți, cele șase echipe calificate din etapa a III-a, plus două echipe, cele mai slab clasate în ediția precedentă de campionat (ACS Nicolae Linca Cergău și ACS Spicul Daia Română) fiind introduse în prima urnă (gazde), iar celelalte opt echipe de liga 4 au fost introduse în urna a doua (oaspeți).

CS Navobi Alba Iulia - CS Zlatna

AS Nicolae Linca Cergau - AS Viitorul Vama Seaca

ACS Spicul Daia Română - FC Micesti

ACS Băgău - AS Vointa Stremt

CS Universitatea Alba Iulia - CS Olimpia Aiud

ACS Performanta Ighiu - ACS Viitorul Sântimbru

AS Gaz Metan Valea Lunga - CS CIL Blaj

A.S. Hidromecanica Sugag - CS Ocna Mures

În faza sferturilor de finală, echipele calificate se vor împerechea prin tragere la sorți, dintr-o singură urnă, prima echipă extrasă urmând să fie echipa gazdă, indiferent de liga în care participă. Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc. Ora şi ziua de disputare a jocurilor, se pot modifica numai cu acordul ambelor echipe, prin cerere scrisă depusă la sediul AJF Alba.

Echipele considerate gazde, vor achita partea nesubvenționată a baremului de arbitraj (225 lei - liga 5 / 350 - liga 4) până 48 de ore înaintea disputării jocului, diferența fiind achitată de AJF Alba, în baza proiectului cu C.J. Alba. 

Toate cluburile sunt obligate să achite toată suma aferentă turului, respectiv returului de campionat până cu 48 de ore înaintea începerii turului/returului și cu 48 de ore înaintea fiecarui joc de Cupa României, atunci când este gazdă. Echipa oaspete nu va avea de achitat barem de arbitraj în Cupa României.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgență din 21.08.2018, în faza județeană a Cupei României, în situația în care după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, echipa învingătoare va fi stabilită direct prin executarea loviturilor de departajare, fără a se mai disputa cele două reprize de prelungiri, a câte 15 minute.

ATENŢIE: În faza judeţeană a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători pe toată durata jocului, tot 4 fiind şi numărul maxim de jucători care poate fi trimis în acelaşi timp, de fiecare echipă la încălzire !!!

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin 1 jucător născut după 01.01.2001, atunci când se întâlnesc echipe de liga a IV-a și cel puțin 1 jucător născut după 01.01.1998, atunci când se întâlnesc echipe de liga a V-a. Dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga a IV-a cu liga a V-a), se va aplica regula de la liga a V-a. 

Dacă acesta este eliminat din teren (cartonaș roșu), echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător care să îndeplinească condițiile respective.

IMPORTANT !!!

* În data de 25 august 2015, a avut loc ședința Comitetului Executiv de Urgență a Federației Române de Fotbal, astfel s-a hotărât ca: "În competițiile de seniori în cadrul cărora se utilizează și jucători juniori (născuţi în anul 2001 şi mai tineri), identificarea acestora se va face pe baza carnetului de legitimare", conform punctului 9, din hotărârea comitetului de urgență.

Astfel, în competițiile de seniori, jucătorii juniori nu vor mai fi obligați să prezinte decât carnetul de legitimare (fără carte de identitate sau pașaport în copie sau original, cum era prevăzut în ROAF, la articolul 49, alin.1, teza finală).

În ședința Biroului Executiv a Asociației Județene de Fotbal Alba, din data de 07.08.2015, s-a hotărât ca începând cu faza sferturilor de finală a Cupei României - faza județeană-, baremurile de arbitraj și observare vor fi aceleași cu baremurile de la Liga a IV-a, iar până la faza optimilor de finală -inclusiv-, se va achita baremul aferent ligii din care face parte echipa considerată organizatoare (gazdă); Baremul la liga 5 este: 225 lei echipa și 225 lei AJF, iar la liga 4: 350 lei echipa și 255 lei AJF, iar acestea se achită înaintea începerii turului, respectiv returului. Echipele care nu achită partea nesubvenționată, înaintea începerii turului și returului, sau cu 48 de ore înainte jocurilor din Cupa României, NU VOR FACE PARTE DIN PROIECT, URMÂND SĂ ACHITE BAREMUL INTEGRAL ÎNAINTEA SAU IMEDIAT DUPĂ FINALUL FIECĂRUI JOC, pe baza facturilor și chitanțelor pe care le vor emite arbitrii și secretarii de joc.

2. Conform articolului 30 alin. 15 din R.O.A.F. : "Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă".