ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-19 (A1) - ediția 2018-2019
Juniori U-19 (A1) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-19 ”A1” nivel județean - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

În ediția de campionat 2018-2019 s-au înscris un număr de 18 echipe, care au fost împărțite în două serii (Seria 1: 9 echipe și Seria 2: 9 echipe).

La juniori A1 clasamentul final se va întocmi după următorul criteriu:

Play-Off - După terminarea turului și a returului, se va întocmi clasamentul, iar primele 3 echipe din cele două serii vor juca între ele (tur-retur) în Play Off, pentru câștigarea campionatului, astfel vom avea clasamentul final pentru locurile 1-6

Play-Out - Cele 12 echipe clasate pe locurile 4-9, se vor împerechea geografic în 2 serii a câte șase echipe: Play Out 1 și Play Out 2, pentru a avea costuri mai reduse și vor juca conform tabelului berger doar jocurile din tur, iar echipe clasată va primi premiul de câștigătoare a competiției de juniori A1 - Play Out 1 și 2.

Se va intra în Play Off și Play Out cu zero puncte, pentru a porni toate echipele cu aceeași șansă, indiferent de nivelul echipelor din seria din care fac parte, criteriile de departajare fiind cele prevăzute în ROAF 2018, rezultatele din campionatul regular nefiind luate în calcul la întocmirea clasamentului final din play off sau play out.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate în etapa respectivă între echipele aflate la egalitate de puncte. (ex.Dacă două echipe se află la egalitate de puncte la finalul etapei regulare, pentru departajare se iau în considerare doar meciurile din această etapă a competiției)

- golaverajul mai bun în jocurile directe

- numărul mai mare de goluri marcat în jocurile directe

- numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și primite în toate jocurile din etapa respectivă)

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din etapa în care este necesara departajarea.

Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regular / play out / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

După terminarea campionatului regular, echipele din play-off vor fi împerecheate după sistemul Berger în 6 echipe, echipele vor primi la împerechere următoarele numere (locul I din seria 1: nr. 1; locul I din seria 2: nr. 2; locul II din seria 1: nr. 3; locul II din seria 2: nr. 4; locul III din seria 1: nr. 5; locul III din seria 2: nr. 6, același criteriu fiind folosit și la play-out.

În play-off și play-out se va păstra evidența cartonașelor galbene și roșii din campionatul regular.

Programul campionatului regular al seriei 1: AICI

Programul campionatului regulat al seriei a 2-a: AICI

*Baremul de arbitraj în campionatul regular și play-out: 215 lei (Arbitru-81, Arb. As.-67x2=134), din care echipa achită 65 lei / joc pe tot turul la AJF Alba, până în 1 octombrie 2018, iar diferența de 150 lei/joc este achitată către arbitri de AJF Alba, în urma parteneriatului cu Consiliul Județean.

**Baremul de arbitraj în play-off: 260 lei (Arbitru-81, Arb. As.-67x2=134 și Observator-45), din care echipa achită 65 lei / joc în avans la AJF Alba, iar diferența de 195 lei/joc este achitată către arbitri de AJF Alba, în urma parteneriatului cu Consiliul Județean.

***Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii și observatorii se obligă conform legii să își achite taxele aferentă către stat.

- Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

Au drept de joc în ”Campionatul U19 Județean”, ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2000 și mai tineri care au viză anuală AJF ALBA pe anul în curs (jucătorii cu viză anuală FRF pe anul în curs au drept de joc în această competiție, doar dacă au aplicată și viza AJF Alba pe carnet, iar echipa în cauză la sfârșitul campionatului regular are dreptul de a participa în Play Off, dacă se clasează pe primele trei locuri în seria din care face parte, dar nu va avea dreptul să reprezinte județul la faza interjudețeană, urmând ca rezultatele din play off să se omologheze cu scorul de 3-0 -forfait-, la sfârșitul campionatului play off, în favoarea echipelor adverse, pentru a nu putea fi influențat clasamentul final de către aceste echipe, scopul acestora fiind ca jucătorii să aibă jocuri "în picioare").

S-a luat această decizie doar la nivel județean, deoarece la liga 3, ACF Metalurgistul 1939 Cugir și CS Ocna Mureș sunt nevoite să joace cu 3 jucători U-19 în teren, astfel că sunt nevoiți să pună viză anuală FRF la mai mulți juniori, pentru a-i avea în lot, astfel că acei jucători care nu prind totuși să joace titulari, dacă nu ar fi avut drept de joc la Juniori A1 județean, nu ar mai fi putut juca un an competițional, decât acele câteva minute în care ar putea intra la echipa mare, ceea ce ar duce la un regres al acestora.

Considerăm că este în beneficiul tuturor ca echipele să dispute jocuri cu echipe de o valoare cât mai ridicată, doar așa jucătorii pot crește în valoare, iar tinerii talentați au nevoie de jocuri în picioare, astfel dacă aceștia au drept de joc în campionatul județean al juniorilor U19, oricând va avea nevoie antrenorul echipei mari de la cele două cluburi menționate mai sus, aceștia vor avea jocuri în picioare, iar de câștigat are doar fotbalul județean.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute. Pe parcursul jocului, la nivel județean se pot efectua maxim 7 înlocuiri de jucători de către fiecare echipă. Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original ori copie xerox.

Etapa I - CAMPIONATUL DE JUNIORI U19 Județean (august 2018 - 2 iunie 2019)

Etapa județeană a campionatului de JUNIORI U19 Județean este organizată de Asociațiile Județene de Fotbal pentru fiecare județ în parte.

Etapa II - ETAPA INTERJUDEȚEANĂ A CAMPIONATUL DE JUNIORI (6-9 iunie 2019)

Participă numai echipele câștigătoare ale campionatelor județene pentru juniorii U19, care vor disputa un joc eliminatoriu tur-retur. Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor eliminatorii va fi efectuată în luna februarie 2019 de către Departamentul Competiții al FRF. Criteriile care vor sta la baza tragerii la sorți vor fi următoarele: Stabilirea celor 7 regiuni: Regiunea 1: N - E: BC, BT, NT, IS, SV, VS; Regiunea 2: N - V :BH, BN, CJ, MM, SM, SJ; Regiunea 3: Centru: AB, BV, MS, CV, HR, SB; Regiunea 4: Vest: AR, CS, HD, TM, GJ, MH; Regiunea 5: S - V: DJ, OT, VL, AG, TR, DB, Regiunea 6: Sud: CL, GR, IL, B, IF, PH, Regiunea 7: S - E: BR, GL, TL, CT, BZ, VN.

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi citite: AICI.