ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-19 (A1) - ediția 2017-2018
Juniori U-19 (A1) - ediția 2017-2018 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-19 ”A1” nivel județean - EDIȚIA 2017/2018, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

În ediția de campionat 2017-2018 s-au înscris un număr de 19 echipe, care au fost împărțite în două serii (seria 1: 9 echipe și seria 2: 10 echipe).

La juniori A1 clasamentul final se va întocmi după următorul criteriu:

Play-Off - După terminarea turului și a returului, se va întocmi clasamentul, iar primele 3 echipe din cele două serii vor juca între ele (tur-retur) în Play Off, pentru câștigarea campionatului, astfel vom avea clasamentul final pentru locurile 1-6

Play-Out - Cele 13 echipe clasate pe locurile 4-9 din seria 1 și cele clasate pe locurile 4-10 din seria 2, se vor împerechea geografic în 2 serii: Play Out 1 și Play Out 2, pentru a avea costuri mai reduse și vor juca conform tabelului berger doar jocurile din tur (încă 5 etape într-o serie și înca 6 etape în cealaltă serie).

Se va intra în Play Off și Play Out cu zero puncte, pentru a porni toate echipele cu aceeași șansă, indiferent de nivelul echipelor din seria din care fac parte, criteriile de departajare fiind cele prevăzute în ROAF 2017, rezultatele din campionatul regular nefiind luate în calcul la întocmirea clasamentului final din play off sau play out.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate în etapa respectivă între echipele aflate la egalitate de puncte. (ex.Dacă două echipe se află la egalitate de puncte la finalul etapei regulare, pentru departajare se iau în considerare doar meciurile din această etapă a competiției)

- golaverajul mai bun în jocurile directe

- numărul mai mare de goluri marcat în jocurile directe

- numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și primite în toate jocurile din etapa respectivă)

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din etapa în care este necesara departajarea.

Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regular / play out / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

După terminarea campionatului regular, echipele din play-off vor fi împerecheate după sistemul Berger în 6 echipe, echipele vor primi la împerechere următoarele numere (locul I din seria 1: nr. 1; locul I din seria 2: nr. 2; locul II din seria 1: nr. 3; locul II din seria 2: nr. 4; locul III din seria 1: nr. 5; locul III din seria 2: nr. 6, același criteriu fiind folosit și la play-out.

În play-off și play-out se va păstra evidența cartonașelor galbene și roșii din campionatul regular.

Programul campionatului regular al seriei 1: AICI

Programul campionatului regulat al seriei a 2-a: AICI

*Baremul de arbitraj în campionatul regular și play-out: 215 lei (Arbitru-81, Arb. As.-67x2=134)

**Baremul de arbitraj în play-off: 260 lei (Arbitru-81, Arb. As.-67x2=134 și Observator-45)

***Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii și observatorii se obligă conform legii să își achite taxele aferentă către stat.

- Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

Au drept de joc în ”Campionatul U19 Județean”, ediția 2017 - 2018 jucătorii născuți în anul 1999 și mai tineri care au viză anuală AJF pe anul 2017 și 2018 (jucătorii cu viză anuală FRF pe sezonul în curs nu au drept de joc în această competițieși maxim 1 jucătoare (fată) născută în anul 1999 sau mai tânără.

În campionatul de juniori U19 – judeţean au drept de joc jucătorii juniori sub 19 ani care participă exclusiv în campionatele județene de seniori și juniori. NU au drept de joc jucătorii juniori care participă în ediția 2017 – 2018 a competițiilor: Campionatul Național al Juniorilor ”U19” și ”U17”, Liga Elitelor, Liga I , Liga a II-a, Liga a III-a sau Campionatele Naționale de Futsal și implicit, au viza FRF pe carnetul de legitimare. Dreptul de joc pentru Juniorii U19 de nivel județean este stipulat în ROAF- Art.34,alin.3.

În cazul în care jucătorul este nou legitimat în anul 2018, el nu necesită viza anuală pe anul 2017. În cazul în care unul sau mai mulți jucători au viză anuală FRF pe anul 2017, aceștia vor avea drept de joc în campionatul național al juniorilor ”U19” de nivel județean dacă pe carnetele de legitimare ale acestora a fost operat transferul la echipa unde evoluează momentan în perioada oficială de transfer pentru campionatul 2017 - 2018 dar nu au evoluat în alte competiții în acest sezon.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute. Pe parcursul jocului, la nivel județean se pot efectua maxim 7 înlocuiri de jucători de către fiecare echipă. Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original ori copie xerox.

Etapa I - CAMPIONATUL DE JUNIORI U19 Județean (septembrie 2017 - 04 iunie 2018)

Etapa locală a campionatului de JUNIORI U19 Județean este organizată de Asociațiile Județene de Fotbal pentru fiecare județ în parte.

Etapa II - ETAPA INTERJUDEȚEANĂ A CAMPIONATUL DE JUNIORI (07 – 09 iunie 2018)

Participă numai echipele câștigătoare ale campionatelor județene pentru juniorii U19, care vor disputa un joc eliminatoriu tur-retur. Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor eliminatorii va fi efectuată în luna februarie 2018 de către Departamentul Competiții al FRF. Criteriile care vor sta la baza tragerii la sorți vor fi următoarele: Stabilirea celor 7 regiuni: Regiunea 1: N - E: BC, BT, NT, IS, SV, VS; Regiunea 2: N - V :BH, BN, CJ, MM, SM, SJ; Regiunea 3: Centru: AB, BV, MS, CV, HR, SB; Regiunea 4: Vest: AR, CS, HD, TM, GJ, MH; Regiunea 5: S - V: DJ, OT, VL, AG, TR, DB, Regiunea 6: Sud: CL, GR, IL, B, IF, PH, Regiunea 7: S - E: BR, GL, TL, CT, BZ, VN.

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi văzute: AICI.