ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-19 (A1) - ediția 2019-2020
Juniori U-19 (A1) - ediția 2019-2020 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-19 ”A1” nivel județean - EDIȚIA 2019/2020, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

*Comitetul Executiv al FRF din 20 august, a hotărât modificarea regulamentului la Juniori U 17 și U 19 astfel:

“– Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea Regulamentelor U17 județean și U19 județean în sensul că prin excepție vor avea drept de joc în cadrul celor două competitii și 3 jucători cu viză FRF pentru echipele participante în Liga 3 (pentru evitarea oricărui dubiu – 3 jucători pentru fiecare competiție dintre cele două) care nu participă în Campionatele Naționale de juniori organizate de FRF. De asemenea se elimină referirea la Liga 3 din cuprinsul art. 3 paragraful 2 din Regulamentele U17 – județean și U19 – județean.”

Pe foaia de joc, vor fi trecuți maxim 3 jucători cu viză FRF, care aparțin de cluburi participante în liga 3.

În ediția de campionat 2019-2020 s-au înscris un număr de 16 echipe, care au fost împărțite în două serii a câte 8 echipe (Seria 1 și Seria 2).

La juniori A1 clasamentul final se va întocmi după următorul criteriu:

Play-Off - La finalul campionatului regulat, se va întocmi clasamentul, iar primele 3 echipe din cele două serii vor juca între ele (tur-retur) în Play Off, pentru câștigarea campionatului, astfel vom avea clasamentul final pentru locurile 1-6

Play-Out - Cele 10 echipe clasate pe locurile 4-8 în campionatul regulat, se vor împerechea geografic în 2 serii a câte cinci echipe: Play Out 1 și Play Out 2, pentru a avea costuri mai reduse și vor juca conform tabelului berger tur-retur, iar echipele clasate pe primul loc, vor primi premiul de câștigătoare a competiției de juniori A1 - Play Out 1 și 2.

Echipele vor intra în play off și play out cu zero puncte , rezultatele din campionatul regulat, nefiind luate în calcul la întocmirea clasamentul final din play off sau play out. Se va păstra evidența marcatorilor și a sancțiunilor disciplinare (CG sau CR).

În ședința de Birou Executiv a AJF Alba din 14 iunie 2019, s-a hotărât ca echipele participante în liga a IV-a, să participe obligatoriu în cel puțin una dintre competițiile de juniori A1 sau B1.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:
- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe, disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,

- golaverajul mai bun în jocurile directe,

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație)

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație.

- Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit din două CG și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regulat / play off / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.

După terminarea campionatului regular, echipele din play-off vor fi împerecheate după sistemul Berger în 6 echipe, echipele vor primi la împerechere următoarele numere (locul I din seria 1: nr. 6; locul I din seria 2: nr. 5; locul II din seria 1: nr. 4; locul II din seria 2: nr. 3; locul III din seria 1: nr. 2; locul III din seria 2: nr. 1, același criteriu fiind folosit și la play-out.

În play-off și play-out se va păstra evidența cartonașelor galbene și roșii din campionatul regulat.

*Baremul de arbitraj în campionatul regular și play-out: 215 lei (Arbitru-81, Arb. As.-67x2=134), din care echipa achită 65 lei / joc pe tot turul la AJF Alba, până în 1 octombrie 2018, iar diferența de 150 lei/joc este achitată către arbitri de AJF Alba, în urma parteneriatului cu Consiliul Județean.

**Baremul de arbitraj în play-off: 260 lei (Arbitru-81, Arb. As.-67x2=134 și Observator-45), din care echipa achită 65 lei / joc în avans la AJF Alba, iar diferența de 195 lei/joc este achitată către arbitri de AJF Alba, în urma parteneriatului cu Consiliul Județean.

***Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii și observatorii se obligă conform legii să își achite taxele aferentă către stat.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute.

Pe toată durata jocului se pot efectua cel mult 7 înlocuiri de jucători (de fiecare echipă), cu mențiunea că, în partea a doua a jocului (repriza a doua), fiecare echipă poate efectua înlocuirile de jucători în maxim trei opriri ale jocului.

Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original (la faza județeană se acceptă și Foto Copie).

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi văzute: AICI.