ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Regulament: Campionatul Speranțelor "Dragoș Damian" 2019
Regulament: Campionatul Speranțelor "Dragoș Damian" 2019 Imprimare Email

REGULAMENTUL DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE LA

„CAMPIONATUL SPERANȚELOR - DRAGOȘ DAMIAN”

EDIȚIA 2019

I. Participanți

         Este o competiție de fotbal pe teren redus (20/40) pe teren sintetic sau de iarbă naturală, organizată de către Asociația Județeană de Fotbal Alba, la categoria U-8 (copii născuți după 01.01.2011 și mai tineri și fete născute după 01.01.2009 sau mai tinere).

           Suprafața de pedeapsă va avea o lungime de 12 metri și 6 metri lățime. Dimensiunile porților: 3/2, iar durata jocului este de 30 minute (2x15).

II. Documentele necesare echipelor

         Legitimația de jucător, cu viza anuală pe anul 2019 și viza medicală la zi, efectuată la unități medicale specializate în acest scop.

         Certificatul de naștere în foto copie sau original.

         Lipsa unuia dintre documente nu va permite jucătorului să participe la joc, cu excepția jucătorilor sub 5 ani, care înca nu îndeplinesc condițiile de legitimare (aceștia se vor legitima cu adeverință medicală și foto copie după certificatul de naștere).

III. Organizarea

         Sistemul competițional se va stabili, după ședința de lucru cu echipele participante. Regulamentul competiției se va putea modifica în cadrul ședinței de lucru. Competiție se dorește să înceapă începând cu 11-12 mai 2019.

IV. Regulile jocului

          Pe tot parcursul competiției se vor folosi mingi numărul 4.

         În raportul arbitrului vor fi trecuți maxim 12 jucători, din care 5 titulari (4+1) și 7 jucători înlocuitori. Înlocuirile de jucători se pot efectua pe tot parcursul jocului în număr nelimitat, dar numai pe la centrul terenului în dreptul băncilor de rezerve. 

          Înlocuirile de jucători se pot efectua când mingea este în afara jocului. Un jucător care a fost schimbat poate reintra pe teren înlocuind un alt jucător. Numărul schimbărilor într-un joc este nelimitat.

           Oricare dintre jucătorii de rezervă pot înlocui portarul avându-se în vedere următoarele condiții:

          - arbitrul trebuie informat înainte de efectuarea înlocuirii;

          - schimbarea poate fi făcută numai când jocul este întrerupt;

         - jucătorul de rezervă care a înlocuit portarul trebuie să poarte un tricou care să-l deosebească de toți ceilalți jucători.

      Portarul: Mingea ieșită în afara terenului de joc în out de poartă sau prinsă de portar cu mâna în mod regulamentar (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar (cu mâna).

          PENTRU A ÎNCURAJA JOCUL COMBINATIV, SE VOR APLICA URMĂTOARELE REGULI:

        - Nu se poate marca gol direct din lovitură de începere sau reluare a jocului;

        - Nu se poate marca gol direct în poarta adversă, din propria jumătate de teren.

        - Dacă mingea depășește linia de margine, mingea va fi repusă în joc cu mâna, conform legilor jocului. Dacă jucătorul execută aruncarea de la margine neregulamentar, arbitrul va dispune repetarea aruncării de la margine, de către aceeași echipă, arbitrul având obligația să explice jucătorilor ce greșeală au comis, pentru ca aceștia să nu o mai repete.

          La executarea loviturilor libere și la loviturile de la margine, toți jucătorii echipei adverse vor trebui să se poziționeze la cel puțin 5 metri de minge, până când aceasta va fi în joc. Mingea va fi în joc îndată ce a fost lovită cu piciorul și s-a mișcat.

          Loviturile libere indirecte, acordate în interiorul suprafeței de pedeapsă, la o distanță mai mică de 6 metri, se vor executa de la o distanță de 6 metri de linia de poartă, din punctul cel mai apropiat de locul unde s-a comis abaterea. Portarul va putea ocupa o poziție în fața zidului, fiind obligat să păstreze o distanță de minim 3 metri față de minge.

          Loviturile de pedeapsă (pentru abateri sancționabile cu LLD, comise în suprafața de pedeapsă) se vor executa de la punctul de 7 metri. Portarul este obligat să rămână pe linia porții până când mingea este atinsă și s-a mișcat, conform Legilor Jocului.

            Nu există poziție afară din joc (offside) la această competiție.

          Dacă există jocuri eliminatorii, departajarea în cazul jocurilor terminate la egalitate după timpul regulamentar, se va face prin executarea de lovituri din punctul de la 7 metri. Prima serie de 3 lovituri va fi executată de către jucătorii aflați pe teren, sau dintre cei aflați pe banca de rezerve. Dacă după executarea serie de 3 lovituri de departajare, egalitatea persistă, se va executa alternativ câte o lovitură de către fiecare echipă, până în momentul în care una dintre echipe va avea un gol mai mult marcat. Ordinea de executare a loviturilor se stabilește prin tragere la sorți.

V. ASISTENȚA MEDICALĂ

La toate jocurile, asistența medicală la teren va fi asigurată de către organizatori (clubul gazdă) pe tot parcursul turneului.

VI. Cheltuieli

 Echipa (sau echipele, în situația în care sunt mai multe echipe din localitatea în care se desfășoară meciurile) organizatoare va suporta următoarele cheltuieli:

- asigurarea asistenței medicale;

- chiria terenului de joc.

 Cheltuielile de transport a echipelor vor fi suportate de fiecare club în parte.

Baremul de arbitraj este de 30 lei brut / meci (15 lei/meci de echipă), din care arbitrul își suportă și eventualele cheltuieli de transport.

Va fi delegat un singur arbitru / joc.

Taxă de participare în campionat: 100 lei.

În completarea prezentului regulament, se aplică regulile din Legile Jocului, ROAF, RD, etc.

  Secretar general AJF Alba                                                           

          ȚÎRA Mihai Silviu