ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-15 (C) - ediția 2019-2020
Juniori U-15 (C) - ediția 2019-2020 Imprimare Email

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

Juniori U-15 („C”) - competiție rezervată juniorilor născuţi în anul 2005 şi mai tineri

CS Navobi Alba Iulia participă în Liga Elitelor U15, competiție organizată de FRF. iar celelalte 18 echipe participante în campionatul județean, au fost împărțite în 3 serii a câte 6 echipe. 

În  toamnă echipele vor disputa jocurile din campionatul regulat (tur-retur/10 etape), iar în primăvara anului 2020, se vor califica în Play Off primele două clasate din cele trei serii (6 echipe/zece etape). În urma jocurilor, va fi desemnată campioana județeană și echipele clasate pe locurile 1-6.

În play out 1 și 2, vor juca echipele clasate pe locurile 3-6 din cele trei serii, unde se vor forma 2 serii geografice, care vor juca pentru desemnarea câștigătoarei play out 1 și 2.

Baremul de arbitraj la juniori U 15 (C): 195 lei pentru cei trei arbitri delegați (suma este brută). (Arbitru-75, Arb. As. 60x2=120), din care echipa achită 45 lei / joc în avans la AJF Alba, iar diferența de 150 lei/joc este achitată către arbitri de AJF Alba, în urma parteneriatului cu Consiliul Județean.

** Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

Pe toată durata jocului se pot efectua cel mult 7 înlocuiri de jucători (de fiecare echipă), cu mențiunea că, în partea a doua a jocului (repriza a doua), fiecare echipă poate efectua înlocuirile de jucători în maxim trei opriri ale jocului.

Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original (la faza județeană se acceptă și Foto Copie).

NOU: ELIMINARE TEMPORARĂ

Eliminarea temporară este introdusă în cadrul acestei competiții pentru a încuraja comportamentul sportiv al jucătorilor și antrenorilor. Eliminarea temporară ține locul unui cartonaș galben, iar arbitrul poate elimina temporar un jucător pentru 7 minute dacă jucătorul comite una dintre următoarele abateri:

• Simuleaza (în orice loc de pe terenul de joc)

• Protesteaza prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor

• Scoate tricoul după marcarea unui gol

De asemenea, în situația în care un membru al staff-ului unei echipe, de pe banca de rezerve, protestează prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor, echipa în cauză poate fi sancționată cu eliminarea unui jucător din teren pe o perioda de 7 minute (jucătorul care va părăsi terenul de joc va fi ales și comunicat arbitrului de către antrenor).

PROCEDURA ELIMINĂRII TEMPORARE:

• Un jucător, care comite o abatere sancționabilă cu eliminare temporară (vezi paragraful anterior), va fi ELIMINAT TEMPORAR, PENTRU O PERIOADA DE 7 MINUTE, arbitrul ridicând ambele mâini în fața jucătorului. NU VA FI ARĂTAT NICIUN CARTONAȘ.

• Crainicul stadionului (dacă există) va anunța că jucătorul în cauză va fi eliminat temporar.

• Cel de-al patrulea oficial va îndeplini funcția de cronometror (în situația în care nu este al patrulea oficial aceasta funcție va fi preluată, fie de arbitru, fie de asistentul din fața băncilor de rezerve).

• Cronometrarea timpului de 7 minute începe după ce jucătorul în cauză părăsește terenul de joc și jocul este reluat.

• Din acel moment, jucătorul eliminat temporar poate reveni pe banca de rezerve sau poate merge în zona rezervată încălzirii jucătorilor. Acesta trebuie să poarte o vestă de culoare diferită față de echipamentul jucătorilor din teren și a vestelor purtate de jucătorii de rezervă.

• În cazul în care jucătorul în cauză este portar, acesta trebuie să fie înlocuit și se va respecta procedura ca și în cazul unui jucător.

• În timpul celor 7 minute, jucătorul eliminat temporar nu poate fi înlocuit (cu excepția portarului)

• Un jucător care primește 2 eliminări temporare în decursul aceluiași joc, nu va mai putea să participe la jocul respectiv, însă va putea fi inlocuit de un jucător de rezervă, doar după expirarea celor 7 minute.

• Un jucător care are un cartonaș galben și primește o eliminare temporară NU VA FI ELIMINAT.

• Un jucător care a primit o eliminare temporară și apoi primește un cartonaș galben, NU VA FI ELIMINAT.
În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:
- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe, disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,
- golaverajul mai bun în jocurile directe,
- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,
- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație)
- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație.
- Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit din două CG și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regulat / play off / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.
Regulamentul se completează cu regulamentul FRF și celelalte regulamente în vigoare, pe care le puteți citi AICI.