ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-15 (C) - ediția 2018-2019
Juniori U-15 (C) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-15 (”C”) - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

În Campionatul de Juniori U-15 („C”) participă echipele de juniori ale cluburilor din Liga I , Liga a II – a și Liga a III – a în conformitate cu art. 33, alin. 3 din ROAF, precum și echipele altor cluburi afiliate la A.J.F. Alba, care solicită în scris acest lucru.

Competiția de juniori U-15 („C”), este rezervată copiilor născuţi în anul 2004 şi mai mici și maxim 1 jucătoare (fată) născută în anul 2002 sau mai tânără.

S-au înscris un număr de 18 echipe: trei serii a câte șase echipe. Seria 1, Seria 2 și Seria 3.

Jocurile se desfășoară în sistem campionat (tur-retur). Echipele clasate pe primul loc în cele trei serii, se vor califica la faza regională a ligii elitelor U-15, organizată de FRF, iar echipele de pe locurile 2-6 din cele trei serii vor juca într-un campionat nou, pentru desemnarea câștigătoarei județene la juniori U-15.

Campionatul județean va fi format din două serii (seria 1 și seria 2). La finalul campionatului (tur-retur), echipele clasate pe pe primele două locuri din fiecare serie, vor juca între ele (un singur joc, pe un stadion ce va fi desemnat de AJF Alba), pentru a se stabili podiumul (1-2-3). Echipele clasate pe primul loc vor juca pentru titlul de campioană județeană, iar echipele clasate pe locul doi, pentru ocuparea locului trei al campionatului județean.

Baremul de arbitraj la juniori U 17 (B1): 195 lei pentru cei trei arbitri delegați (suma este brută). (Arbitru-75, Arb. As. 60x2=120), din care echipa achită 45 lei / joc în avans la AJF Alba, c.v. jocurilor de acasă, până în 30 aprilie 2019, iar diferența de 150 lei/joc este achitată către arbitri de AJF Alba, în urma parteneriatului cu Consiliul Județean.

** Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

NOU: ELIMINARE TEMPORARĂ

Eliminarea temporară este introdusă în cadrul acestei competiții pentru a încuraja comportamentul sportiv al jucătorilor și antrenorilor. Eliminarea temporară ține locul unui cartonaș galben, iar arbitrul poate elimina temporar un jucător pentru 7 minute dacă jucătorul comite una dintre următoarele abateri:

• Simuleaza (în orice loc de pe terenul de joc)

• Protesteaza prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor

• Scoate tricoul după marcarea unui gol

De asemenea, în situația în care un membru al staff-ului unei echipe, de pe banca de rezerve, protestează prin vorbe sau gesturi la deciziile arbitrilor, echipa în cauză poate fi sancționată cu eliminarea unui jucător din teren pe o perioda de 7 minute (jucătorul care va părăsi terenul de joc va fi ales și comunicat arbitrului de către antrenor).

PROCEDURA ELIMINĂRII TEMPORARE:

• Un jucător, care comite o abatere sancționabilă cu eliminare temporară (vezi paragraful anterior), va fi ELIMINAT TEMPORAR, PENTRU O PERIOADA DE 7 MINUTE, arbitrul ridicând ambele mâini în fața jucătorului. NU VA FI ARĂTAT NICIUN CARTONAȘ.

• Crainicul stadionului (dacă există) va anunța că jucătorul în cauză va fi eliminat temporar.

• Cel de-al patrulea oficial va îndeplini funcția de cronometror (în situația în care nu este al patrulea oficial aceasta funcție va fi preluată, fie de arbitru, fie de asistentul din fața băncilor de rezerve).

• Cronometrarea timpului de 7 minute începe după ce jucătorul în cauză părăsește terenul de joc și jocul este reluat.

• Din acel moment, jucătorul eliminat temporar poate reveni pe banca de rezerve sau poate merge în zona rezervată încălzirii jucătorilor. Acesta trebuie să poarte o vestă de culoare diferită față de echipamentul jucătorilor din teren și a vestelor purtate de jucătorii de rezervă.

• În cazul în care jucătorul în cauză este portar, acesta trebuie să fie înlocuit și se va respecta procedura ca și în cazul unui jucător.

• În timpul celor 7 minute, jucătorul eliminat temporar nu poate fi înlocuit (cu excepția portarului)

• Un jucător care primește 2 eliminări temporare în decursul aceluiași joc, nu va mai putea să participe la jocul respectiv, însă va putea fi inlocuit de un jucător de rezervă, doar după expirarea celor 7 minute.

• Un jucător care are un cartonaș galben și primește o eliminare temporară NU VA FI ELIMINAT.

• Un jucător care a primit o eliminare temporară și apoi primește un cartonaș galben, NU VA FI ELIMINAT.