ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-11 (E) - ediția 2019-2020
Juniori U-11 (E) - ediția 2019-2020 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-11 (”E”) - EDIȚIA 2019/2020, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI.

În completarea regulamentului de mai sus, s-au adus următoarele reglementări:

- Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori U11” ediția 2019 - 2020 jucătorii născuți în anul 2009 și mai tineri și maxim 3 jucătoare (fete) născute în anul 2007 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere în copie xerox.

- Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

- Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de fotbal numărul 4.

- Aparătorile sunt obligatorii.

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.

- În campionatul regulat și play out, durata unui joc este de 50 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 25 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute, iar în Play Off se aplica regula FRF cu două echipe.

- DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL ȘI MINGEA: Lungime - 60 m; lățime 40 m; Careul - 10m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linia paralelă cu linia de poartă; Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2m; Suprafața terenului de joc - Terenul de joc trebuie să fie o suprafață de joc în totalitate naturală / artificială, omologat AJF / FRF / LPF conform ROAF.

Participă în ediția 2019-2020 un număr de 14 echipe, care au fost împărțite în două serii geografice. La finalul campionatului regulat, primele trei echipe din cele două serii, vor întra cu zero puncte în Play Off, unde vor juca în primăvara anului 2020 tur-retur (5+5etape), iar locurile 4-7 în Play Out, unde vor juca fiecare cu fiecare tur-retur (7+7 etape), pentru desemnarea câștigătoarei Play Out.

În Play - OFF: jocul va avea o durată de 60 de minute!

- Înlocuiri de jucători - Pe raportul de arbitraj se trec 14 jucători care vor fi împărțiți în 2 grupe a câte 7 jucători (6 jucători + 1 portar). Echipele pot trece pe raportul de arbitraj 16 jucători, cei 2 jucători care rezultă din diferența față de numărul minim obligatoriu din raport, vor fi împărțiți câte unul la fiecare grup de jucători și vor putea fi folosiți doar la acel grup în orice moment în care grupul respectiv este în joc. Fiecare jucător al lotului trebuie să aibă număr egal de minute jucate după cum urmează: Grupul 1 de jucători va juca în prima jumătate (minutul 1 – minutul 15) a primei reprize, grupul 2 va juca a doua jumătate (minutul 16 – minutul 30) a primei reprize. După pauza de maxim 10 minute, Grupul 1 de jucători va juca în prima jumătate (minutul 31 – minutul 45) din repriza a doua, grupul 2 va juca a doua jumătate (minutul 46 – minutul 60) din repriza a doua. Momentul înlocuirii jucătorilor va fi anunțat de către arbitrul conducător de joc la jumătatea fiecărei reprize.

- Echipelor care din diferite motive, nu pot prezenta înaintea începerii jocului un număr de 14 jucători, li se vor aplica următoarele reguli: echipa va forma 2 grupe (de ex. grupa A de 7 și grupa B de 6), în această situație urmând ca grupa B să joace în inferioritate numerică.

- Jocul nu va începe dacă o echipă nu are înaintea începerii jocului un număr minim de 12 jucători, care vor forma 2 grupe de 6, urmând să joace în fiecare repriză în inferiorate numerică.

- Jocul nu poate continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 5 jucători/grupă, în urma eliminării sau accidentării acestora, urmând să piardă jocul prin forfait, sau cu scorul de pe teren, dacă acesta era mai mare pentru echipa adversă.

- Dacă o echipă se prezintă la un joc cu un singur portar, acesta va putea evolua doar la lotul 1 sau 2, urmând ca un jucător să evolueze pe postul de portar, acesta putând să fie și de la celălalt lot, doar în această situație.

- O excepție referitoare la regula celor 36 de ore între două jocuri de juniori, va fi la juniorii D, E, F și G, care au drept de joc la mai puțin de 36 de ore, dar jocurile să aibă loc în zile diferite. Portarii pot juca și în aceeași zi două jocuri.

În campionatul regulat și Play Out NU se va aplica regula celor două echipe a câte șapte jucători. 

Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat în campionatul regulat și play-out. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

Vor intra în Play - Off echipele clasate la sfârșitul campionatului regulat (24 noiembrie) pe primele trei locuri în cele două serii, doar dacă pot îndeplini la începutul campionatului play-off (începutul lunii martie) condiția celor două echipe a câte 7 jucători, altfel va intra echipa cel mai bine clasată din seria respectivă, care îndeplinește condiția, sau dacă niciuna nu poate îndeplini, următoarea cea mai bine clasată din cealaltă serie.

În campionatul regulat și play out jocul va dura 50 de minute (2x25), iar în play off jocul va dura 60 de minute conform regulamentului FRF.

- Un jucător care a primit două avertismente pe parcursul aceluiași joc va fi eliminat din teren pierzându-și dreptul de a juca doar în acea partidă, urmând să aibă drept de joc etapa următoare, astfel că în cazul eliminării din două cartonașe galbene la juniori U-11, nu se reține carnetul jucătorului, dar se menționează în raport faptul că a fost eliminat. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

Un jucător care a primit cartonaș roșu direct (din 2 CG sau pentru o abatere prin care împiedică înscrierea unui gol, ori alte abateri în afara celor reprobabile) va fi eliminat de pe teren și nu va mai putea fi folosit în jocul respectiv. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători.

În cazul eliminării directe (cartonaș roșu direct) ca urmare a unei fapte reprobabile (scuipare, lovire sau încercare de a lovi, injurii, etc), se va reține carnetul, iar Comisia de Disciplină va analiza cazul jucătorului, urmând să fie judecat în funcție de abaterea comisă, conform RD.

PortarulMingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, atât cu mâna cât și cu piciorul cu condiția ca mingea să nu depășească jumătatea terenului, înainte ca aceasta să fie atinsă în prealabil de un jucător aflat în jumătatea de teren a portarului care execută sau înainte să atingă suprafața de joc în jumătatea de teren a portarului executant. Practic, dacă mingea este trimisă direct în jumătatea adversă (fără să atingă pământul în propria jumătate sau un jucător aflat în jumătatea de teren a executantului), arbitrul va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar în mod regulamentar. 

Dacă după părerea arbitrului, portarul repune intenționat în mod repetat greșit, cu scopul de a se repeta repunerea, acesta îl poate sancționa cu cartonaș galben, pentru întârzierea reluării jocului.

În Play Off și Play Out, portarul: Mingiile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și va dispune repetarea procedeului de repunere a mingii în joc.

- Arbitrul - Fiecare joc este condus de câte doi arbitri (principal, rezerva) care au autoritate deplină în aplicarea legilor jocului. Deciziile arbitrilor cu privire la faptele legate de joc sunt definitive.

- Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponenții echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct după fluierul de începere.

- Aruncarea de la margine, cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

- Offside - Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia careului aflată la 10 m de linia porții sau linia întreruptă dintre colțurile careului și benzile laterale ale terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.

- Lovitura de pedeapsă se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

- Lovitura de colț se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

- Lovitura liberă directă si indirecta se execută din locul unde s-a comis abaterea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.

- Baremul de arbitraj este: 110 lei (2 x 55). Baremul este achitat integral de AJF Alba, în urma parteneriatului dintre AJF Alba și Consiliul Județean Alba.

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine a următoarelor criterii:
- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe, disputate între echipele aflate la egalitate de puncte,
- golaverajul mai bun în jocurile directe,
- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe,

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și cele primite în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație)
- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionatul regulat, play out sau play off, în funcție de situație.
- Dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit din două CG și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare. Cartonașele luate în calcul vor fi cele din etapa respectivă (campionat regulat / play off / play out). Notă: Jocuri directe – Se iau în considerare doar jocurile din etapa competiției în care este necesară departajarea.
- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.