ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U 13 - ediția 2023-2024
Juniori U 13 - ediția 2023-2024 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-13 - Ediția 2023/2024, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori poate fi văzut AICI

Juniori U-13  - juniori născuți în anul 2011 și mai tineri și fete născute în anul 2009 și mai tinere.

Mingea de joc: jocurile se vor disputa cu minge de fotbal nr. 4.

În cadrul competiţiei de juniori U-13 s-au înscris 16 echipe.

Echipele vor disputa toate jocurile din Tur (15 etape) din care 11 în această toamnă și 4 în primăvară, plus primele 7 din retur, conform țintarului.

AJF / FRF nu poate fi făcută răspunzătoare de nici o accidentare suportată de un jucător, oficial sau suporter, de nici o pagubă suferită de către o persoană fizică, un club sau asociație sportivă.

Fiecare echipă va avea un antrenor pe bancă cu minim licența C - UEFA.

Pe durata competiției, NU vor fi contabilizate rezultatele jocurilor și NUvor fi întocmite clasamente. NU SE VA TRANSMITE SMS CU REZULTATUL LA JUNIORI U13, U12, U11 și mai tineri.

La finalul timpului regulamentar se vor executa 3 serii de lovituri de departajare, indiferent de scorul final, iar dacă după cele 3 lovituri scorul este egal, se va menționa în raport scorul de egalitate DLDD.

La sfârșitul competiției (etapa județeană), fiecare județ transmite componența lotului selectat la nivel județean. Această selecție va fi făcută de membrii comisiilor tehnice ale fiecărui AJF competent teritorial. Jucătorii selecționatelor respective pot participa în etapa interjudețeană.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 9 jucători / lot, dintre care unul este portar. Fiecare lot poate avea și o rezervă.

La ședința cu reprezentanții echipelor de copii și juniori s-a stabilit ca un joc să nu se poată începe fără minim 9 jucători. Pentru că nu au fost suficiente echipe să facem Elite si Clasic la U 13, U 12 și U 11, va fi un singur campionat cu toate echipele și se va aplica regula celor 4 reprize, la finalul fiecare reprize, (20+20+20+20 min) vor intra toți jucătorii care sunt pe bancă, fie că este o rezervă sau 9. Fiecare jucător va avea minim 40 de minute.

Fiecare grup trebuie să aibă număr egal de minute jucate după cum urmează: Grupul 1 de jucători va juca în prima jumătate (minutul 1 – minutul 20) a primei reprize, grupul 2 va juca a doua jumătate (minutul 21– minutul 40) a primei reprize. După pauza de maxim 10 minute, Grupul 1 de jucători va juca în prima jumătate (minutul 41– minutul 60) din repriza a doua, grupul 2 va juca a doua jumătate (minutul 61– minutul 80) din repriza a doua. Momentul înlocuirii jucătorilor va fi anunțat de către arbitrul asistent 1 la jumătatea fiecărei reprize.

Barem de arbitraj 200 lei / joc, din care 120 subvenționat si 80 lei / etapă acasă o sa achite cluburile la AJF în avans pe tot turul. Lista baremelor o puteți vedea AICI.

Un jucător care a primit două avertismente (cartonașe galbene) pe parcursul aceluiași joc sau cartonaș roșu direct va fi eliminat din teren urmând a fi sancţionat disciplinar pentru abaterea săvârşită și va suporta consecințele regulamentului disciplinar. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. Se va reține carnetul jucătorului eliminat.

Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 6 jucători, în urma eliminării sau accidentării acestora.

- Cu excepția portarului, care poate juca două jocuri în aceeași zi, ceilalți jucători nu au drept de joc în două jocuri consecutive pe teren redus, decât dacă au loc în zile diferite.

DIMENSIUNILE TERENULUI ȘI A PORȚILOR DE FOTBAL:

Lungime - 70 m; lățime 50 m; Careul - 12 m de la linia de poartă în interiorul terenului; 30 m linia paralelă cu linia de poartă;

Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților m.

REGULILE JOCULUI ŞI DISPOZIŢIILE TEHNICE:

Portarul: Mingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. La nivel județean, dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dispune repetarea procedeului.

Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponenții echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m. de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct din lovitură de începere sau de reluare a jocului, după înscrierea unui gol, ori la reluarea jocului după pauză.

Aruncarea de la margine – cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

OffsideUn jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia care delimitează jumătatea terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.

Lovitura de pedeapsă – se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț – se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă și indirecta – se execută din locul unde s-a comis abatarea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.

NOTĂ – Apărătorile sunt obligatorii.

O echipă nu poate avea pe raportul arbitrului mai mult de 7 jucători transferați temporar de la același club.

Etapa II - ETAPA INTERJUDEȚEANĂ Campionatul Național U13 (11 mai – 10 iunie 2024)

Selecționata va fi formată dintr-un lot de 20 de jucători la fiecare joc, urmând să întâlnească în primă fază selecționata județului Hunedoara, urmând ca la faza interjudețeană să se respecte 100% regulamentul FRF, inclusiv regula celor două echipe, pentru ca toți jucătorii să joace același număr de minute.

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.