ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U-17 (B1) - ediția 2018-2019
Juniori U-17 (B1) - ediția 2018-2019 Imprimare Email

Regulamentul FRF la campionatul național de juniori U-17 ”B1” nivel județean - EDIȚIA 2018/2019, poate fi descărcat de AICI.

Regulamentul general la juniori îl puteți vedea AICI.

În ediția de campionat 2018-2019 s-au înscris un număr de 4 echipe (ACF Metalurgistul Cugir 1939, CSȘ Blaj, AFC Unirea 1924 Alba Iulia și CS Zlatna), care vor disputa 6 etape (tur-retur). Programul îl puteți vedea AICI.

Clasamentul la finalul campionatului, se va întocmi după următorul criteriu:

În situația în care două sau mai multe echipe se află la egalitate de puncte la finalul campionatului, clasamentul se va stabili pe baza aplicării, în ordine, a următoarelor criterii:

- numărul mai mare de puncte obținute în jocurile directe disputate între echipele aflate la egalitate de puncte;

- golaverajul mai bun în jocurile directe;

- numărul mai mare de goluri marcate în jocurile directe;

- numărul mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe;

- golaverajul general mai bun (diferența dintre golurile marcate și primite în toate jocurile din campionat);

- numărul mai mare de goluri marcate în toate jocurile din campionat.

- dacă și după aplicarea acestor criterii egalitatea persistă, se va lua în calcul clasamentul fair play, astfel: se acordă câte 1 punct pentru fiecare cartonaș galben primit, 3 puncte pentru un cartonaș roșu primit prin cumul de avertismente și 4 puncte pentru un cartonaș roșu primit direct. Echipa cu cele mai puține puncte va fi desemnată câștigătoare.

* Baremul de arbitraj: 195 lei (Arbitru - 75, Arb. As. - 60x2 = 120)

**Sumele sunt brute, cu transportul inclus, iar arbitrii și observatorii se obligă conform legii să își achite taxele aferentă către stat.

DREPTUL DE JOC, NUMĂRUL JUCĂTORILOR ȘI DURATA JOCULUI

Au drept de joc în ”Campionatul U17 Județean”, ediția 2018 - 2019 jucătorii născuți în anul 2002 și mai tineri.

Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 11 jucători, dintre care unul este portar. Durata unui joc este de 90 de minute, împărțit în două reprize egale a câte 45 de minute, cu o pauză care nu va depăși 15 minute.

La faza județeană se pot pe parcursul jocului se pot efectua 7 înlocuiri de jucători de către fiecare echipă (5 la fazele organizate de FRF).

Identificarea jucătorilor juniori în competițiile rezervate acestora se face pe baza carnetului de legitimare și a cărții de identitate sau pașaportului în original (la faza județeană se acceptă și Copie după CI).

Etapa I - CAMPIONATUL DE JUNIORI U17 Județean (septembrie 2018 - 2 iunie 2019)

Etapa locală a campionatului de JUNIORI U17 Județean este organizată de Asociațiile Județene de Fotbal pentru fiecare județ în parte.

Etapa II - ETAPA INTERJUDEȚEANĂ A CAMPIONATULUI DE JUNIORI U17 (06 – 09 iunie 2019)

Participă numai echipele câștigătoare ale campionatelor județene pentru juniorii U17, care vor disputa un joc eliminatoriu tur - retur. Tragerea la sorți pentru stabilirea jocurilor eliminatorii va fi efectuată în luna februarie 2019 de către Departamentul Competiții al FRF.

Criteriile care vor sta la baza tragerii la sorți vor fi următoarele: Stabilirea celor 7 regiuni: Regiunea 1: N - E: BC, BT, NT, IS, SV, VS; Regiunea 2: N - V: BH, BN, CJ, MM, SM, SJ; Regiunea 3: Centru: AB, BV, MS, CV, HR, SB; Regiunea 4: Vest: AR, CS, HD, TM, GJ, MH; Regiunea 5: S - V: DJ, OT, VL, AG, TR, DB; Regiunea 6: Sud: CL, GR, IL, B, IF, PH; Regiunea 7: S - E :BR, GL, TL, CT, BZ, VN.

Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz. Regulamentele pot fi văzute: AICI.