ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri Selecționata județului Alba "U14" a ocupat locul 5 la turneul final "FOTBAL ȘI FEMINITATE"
Selecționata județului Alba "U14" a ocupat locul 5 la turneul final "FOTBAL ȘI FEMINITATE" Imprimare Email
Luni, 21 Noiembrie 2016

          Selecționata județului Alba "U14" a ocupat locul 5 la turneul final "FOTBAL ȘI FEMINITATE", organizat în perioada 18-20 noiembrie 2016 la Suceava.

fotbal feminin 2016

          Proiectul "Fotbal şi Feminitate", susţinut de UEFA şi implementat de Federaţia Română de Fotbal cu sprijinul Asociaţilor Judeţene de Fotbal, a reunit la startul ediţiei 2016 un număr de 21 de echipe (judeţe), împărţite în şapte grupe. În primă fază, cea a grupelor zonale, cele două selecţionate a judeţului nostru (Under 12 şi Under 14) au evoluat în compania judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Cluj-Napoca, iar în urma rezultatelor ne-am calificat cu echipa "U14" la turneul final de la Suceava, organizat exemplar de Anton Ciprian - preşedinte AJF Suceava.

          În urma tragerii la sorţi, am fost repartizaţi în grupa A, alături de selecţionatele judeţelor Maramureş, Teleorman şi Bucureşti, iar în grupa B: Caraş-Severin, Covasna, Suceava şi Iaşi. Rezultatele zilei de sâmbătă au fost: Alba 3-0 Maramureş, Alba 0-1 Bucureşti, Alba 2-3 Teleorman, astfel am terminat grupa pe locul trei, iar duminică ne-am luptat pentru locurile 5-6 cu echipa de pe locul trei din grupa B: Caraş-Severin, scorul fiind 1-1 (3-1 după lovituri de departajare) pentru echipa noastră.

          De selecţia şi coordonarea celor două selecţionate ale AJF Alba, s-au ocupat doi antrenori: Cioară Viorel - profesor la Şcoala Gimnazială "Dr. Petru Şpan" Lupşa şi Gojeiu Mircea - profesor la Şcoala gimnazială Câmpeni. Lotul echipei "U14" care a făcut deplasarea la Suceava, a fost compus din: Coroiu Roxana, Vâț Anca, Cosma Andreea, Olariu Anca, Petrea Ionela, Rus Daniela, Pop Alina, Oaidă Elena şi Creț Valentina.

Ps: Din cele 16 echipe participante (8 la U12 şi 8 la U14), considerăm că am avut cea mai frumoasă echipă, compusă din nouă fete minunate, care au plâns de bucurie atunci când au câştigat, au plâns de supărare atunci când au pierdut, au plâns de emoţii atunci când au aflat că vor executa lovituri de departajare pentru locul 5 şi bineînţeles că au plâns atunci când au realizat că şi-au învins teama şi au învins la lovituri de departajare (din trei lovituri...îngerul din poarta noastră Roxana, nu a primit nici un gol). Aaaa, era să uit...pe lângă fotbal, se mai pricep şi la cântat (după 18 ore pe drum cu ele şi acum mai fredonez melodiile cântate de ele în microbuz) - Mihai Ţîra.

Felicitări fetelor, antrenorilor! 

Galeria foto de la turneul final din Suceava o puteţi vedea: AICI.