ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri În atenția jucătoarelor de Fotbal Feminin din județul Alba!
În atenția jucătoarelor de Fotbal Feminin din județul Alba! Imprimare Email
Marţi, 21 Noiembrie 2017

În perioada ianuarie-februarie 2018, AJF Alba intenționează să organizeze un turneu de Fotbal Feminin în sală, la care așteptăm să se înscrie pe lângă cele 8 echipe participante în anul 2017 și alte școli sau structuri sportive. Prin acest turneu dorim să încurajăm în continuare practicarea fotbalului feminin la nivel juvenil și prin competiții să creștem numărul de practicante la nivelul județului Alba, mărindu-se astfel aria de selecție, pentru formarea selecționatelor județului Alba, care în anul 2018 vor participa la fazele naționale, organizate de Federația Română de Fotbal.

Feminin Suceava

Reamintim că în perioada 3-5 noiembrie 2017, selecționatele județului Alba la U-12 și U-14 au participat la Faza Națională de la Suceava, unde s-au remarcat la U-12: Denisa Gligor, iar la U-14: Denisa Banciu și Delenke Molnar, toate cele trei nefăcând parte dintr-o echipă participantă la campionatul din anul 2017. Toate trei au fost descoperite în cadrul acțiunilor de selecție, motiv pentru care rugăm ca și în acest an, dacă sunt astfel de situații, în care se regăsesc fete care nu pot participa la turneu datorită faptului că nu sunt echipe formate în apropierea zonei de domiciliu, să ne anunțe pentru a putea fi integrate în alte echipe participante la turneul de sală.

Termenul de înscriere este 12 ianuarie 2018, ora 15:00, tot atunci urmând să aibă loc împerecherea echipelor participante.

Prima etapă din 21 ianuarie 2018, va avea loc la sala de Sport din localitatea Săsciori.

Jocurile se vor desfășura în formatul 5+1, turneul fiind rezervat jucătoarelor născute în anul 2005 și mai tinere, loturile fiind formate din maxim 12 jucătoare. În lotul de 12 jucătoare, pot fi înscrise 2 jucătoare născute în anul 2004, dar numai una singură poate participa în teren în același timp, iar dreptul de participare la turneu se va face pe baza carnetului de elev cu fotografie.

Galeria foto de la Turneul de la Suceava o puteți vedea AICI.

Galeria foto de la Campionatul Județean de Fotbal Feminin - ediția 2017- o puteți vedea AICI.

Regulamentul competiției:

- fiecare echipă va fi formată din 6 jucători (5+1), schimbările fiind nelimitate pe toată durata partidei;

- durata jocului este de 30 minute (2x15 minute), cu o pauză de 5 minute între reprize;

- lovitura de la margine se efectuează cu piciorul, numai pe jos. Nu se poate trimite mingea direct în suprafața de pedeapsă adversă din lovitură de la margine;

- dacă mingea părăsește terenul de joc în out de poartă sau este prinsă regulamentar de portar cu mâna în timpul jocului, va fi repusă în joc, de către portar, numai cu mâna. Dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dictează repunerea mingii în joc de către portar cu mâna.

- Lovitura de pedeapsă se execută de la un punct aflat la 7 metri de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții;

- Fluierul de începere - Un gol NU poate fi marcat direct din lovitură de începere;

- NU există offside;

- Purtarea apărătorilor este obligatorie;

- Asistența medicală va fi asigurată de către clubul organizator (gazdă).

Președintele Comisiei de Fotbal Feminin

Florian Brumaru - 0744 693 341

Secretar general AJF Alba

Mihai Țîra - 0741 046 153