ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Semifinale Imprimare Email

Vineri 27 aprilie 2018, de la ora 15:00, la sediul Asociației Județene de Fotbal Alba a avut loc tragerea la sorți a echipelor calificate în semifinalele Cupei României - faza județeană.

În urma tragerii la sorți, echipele care se vor lupta pentru a accede în marea finală, sunt:

Miercuri - 23.05. 2018 - ora 17:30

AFC Transalpina Șugag 4-0 CS CIL Blaj

Joi - 24.05. 2018 - ora 17:30

AFC Sportul Petrești 3-1 AS Viitorul Sântimbru

Cele patru echipe care s-au calificat în semifinalele din 23-24 mai 2018, s-au împerecheat prin tragere la sorți, acestea fiind introduse într-o singură urnă, prima echipă extrasă fiind echipa gazdă. Prima semifinală extrasă va disputa jocul miercuri, iar semifinala a doua se va disputa joi. 

Finala va avea loc pe stadionul din Galtiu, Comuna Sântimbru, în 17 iunie -ora 18:00-

Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc.

În situația în care, după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, jocul se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute fiecare, fără pauză între ele, dar cu o pauză de 5 minute între sfârșitul jocului și prima repriză a prelungirilor. Dacă după reprizele de prelungiri egalitatea se menține, echipa învingătoare va fi stabilită prin executarea loviturilor de departajare, conform ROAF.

ATENŢIE: În faza judeţeană a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători pe toată durata jocului, tot 4 fiind şi numărul maxim de jucători care poate fi trimis în acelaşi timp, de fiecare echipă la încălzire !!!

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin un jucător născut după 01.01.1996, atunci când se întâlnesc echipe de liga a IV-a. Dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga a IV-a cu liga a V-a), nu se vor aplica restricţii.

Dacă se întâlnesc echipe de liga a V-a, nu se aplică nicio regulă referitoare la limita de vârstă a jucătorilor.

IMPORTANT !!!

* În data de 25 august 2015, a avut loc ședința Comitetului Executiv de Urgență a Federației Române de Fotbal, astfel s-a hotărât ca: "În competițiile de seniori în cadrul cărora se utilizează și jucători juniori (născuţi în 1999 şi mai mici), identificarea acestora se va face pe baza carnetului de legitimare", conform punctului 9, din hotărârea comitetului de urgență. Toate decizile pot fi citite AICI.

Astfel, în competițiile de seniori, jucătorii juniori nu vor mai fi obligați să prezinte decât carnetul de legitimare (fără carte de identitate sau pașaport în copie sau original, cum era prevăzut în ROAF, la articolul 49, alin.1, teza finală).

În ședința Biroului Executiv a Asociației Județene de Fotbal Alba, din data de 07.08.2015, s-au hotărât următoarele:

1. Costurile baremurilor de arbitraj și observare în cadrul Cupei României, vor fi suportate în mod egal de către ambele echipe, conform art. 30 alin.13 din R.O.A.F., iar asistența medicală se va asigura de către echipa organizatoare (gazdă);

2. Începând cu faza sferturilor de finală a Cupei României - faza județeană-, baremurile de arbitraj și observare vor fi aceleași cu baremurile de la Liga a IV-a, iar până la faza optimilor de finală -inclusiv-, se va achita baremul aferent ligii din care face parte echipa considerată organizatoare (gazdă);

3. Conform articolului 30 alin. 15 din R.O.A.F. : "Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă".