ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Cupa Romaniei Etapa 1
Etapa 1 Imprimare Email

În prima fază a Cupei României, au fost înscrise toate echipele de Liga a V-a, cu excepția celor două echipe satelit (CS Ocna Mureș și ACS Industria Galda), care conform ROAF: În situația cluburilor cu mai multe echipe, în cadrul Cupei României, pot participa doar cu echipa de categorie superioară a clubului". 

În urma tragerii la sorți, CS Arieșul Apuseni Baia de Arieș, s-a calificat direct în faza a doua.

Jocurile din prima fază a Cupei României, vor avea loc duminică, 25 august 2019:

 

Ora 11:00

AS Limbenii Limba 7-2 CS Cuprirom Abrud 

AS Pănade 0-3 AS Viitorul Biia

Ora 13:00

AFC Lopadea Nouă 2-2 (1-3 dldd) AS Șoimii Ciumbrud

Ora 15:00

ACS Crăciunel - AS Dacia Mihalț

Ora 18:00

CS Gloria Cricău 2019 5-0 CS Voința Teiuș

AFC Viitorul Răhău 2-2 (5-6 dldd) AS Hidromecanica Șugag

CS Progresul Fărău 0-3 ACS Băgău

AS Euro Șpring 6-2 AS Inter Ciugud

AS Sportul Livezile 4-2 AS Mureșul Gâmbaș

AS Voința Beldiu 1-1 (4-6 dldd) CS Rapid CFR Teiuș

CS Spicul Bucerdea 1-8 AS Târnavele Tiur

AS Gaz Metan Valea Lungă 3-2 AS Tineretul Șona

Cele treisprezece echipe calificate în turul următor (II) din 21-22 septembrie, se vor împerechea geografic, rezultând alte șase jocuri (o echipă se va califica prin tragere la sorți, direct în turul al treilea. În turul 3 (17 octombrie- Joi), pe lângă cele șapte echipe de liga 5, vor mai intra alte cinci echipe de liga 4 (cele mai slab clasate în ediția precedentă), urmând ca în optimile de finală (primăvara anului 2020) să se califice cele 6 echipe din turul trei,  plus celelalte zece echipe din liga 4.

Perioada de transferuri la toate competițiile se încheie Luni - 2 septembrie 2019- ora 15:00.

Jocurile se desfășoară într-o singură manșă, pe terenul primei echipe, considerate a fi organizatoare de joc.

Ora şi ziua de disputare a jocurilor, pot fi modificate cu acordul ambelor echipe, prin cerere scrisă depusă la sediul AJF Alba, până miercuri 21 august 2019, pentru prima fază a Cupei.

Echipele considerate gazde, vor achita partea nesubvenționată a baremului de arbitraj (225 lei) până joi 22 august 2019, diferența fiind achitată de AJF Alba, în baza proiectului cu C.J. Alba. 

Toate cluburile sunt obligate să achite toată suma aferentă turului de campionat până cu 48 de ore înaintea începerii campionatului și cu 48 de ore înaintea fiecarui joc de Cupa României, atunci când este gazdă. Echipele care au de disputat jocuri în Cupa României, nu vor avea de achitat barem de arbitraj.

Conform Hotărârii Comitetului de Urgență din 21.08.2018, în faza județeană a Cupei României, în situația în care după consumarea celor 90 de minute de joc regulamentare, rezultatul este egal, echipa învingătoare va fi stabilită direct prin executarea loviturilor de departajare, fără a se mai disputa cele două reprize de prelungiri, a câte 15 minute.

ATENŢIE: În faza judeţeană a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maxim 4 (patru) înlocuiri de jucători pe toată durata jocului, tot 4 fiind şi numărul maxim de jucători care poate fi trimis în acelaşi timp, de fiecare echipă la încălzire !!!

Echipele sunt obligate să folosească cel puţin 1 jucător născut după 01.01.2001, atunci când se întâlnesc echipe de liga a IV-a și cel puțin 1 jucător născut după 01.01.1998, atunci când se întâlnesc echipe de liga a V-a. Dacă echipele vor fi din eşalon diferit (liga a IV-a cu liga a V-a), se va aplica regula de la liga a V-a. 

Dacă acesta este eliminat din teren (cartonaș roșu), echipa în cauză nu este obligată să introducă în teren un alt jucător care sa indeplineasca conditiile respective.

IMPORTANT !!!

* În data de 25 august 2015, a avut loc ședința Comitetului Executiv de Urgență a Federației Române de Fotbal, astfel s-a hotărât ca: "În competițiile de seniori în cadrul cărora se utilizează și jucători juniori (născuţi în anul 2001 şi mai tineri), identificarea acestora se va face pe baza carnetului de legitimare", conform punctului 9, din hotărârea comitetului de urgență.

Astfel, în competițiile de seniori, jucătorii juniori nu vor mai fi obligați să prezinte decât carnetul de legitimare (fără carte de identitate sau pașaport în copie sau original, cum era prevăzut în ROAF, la articolul 49, alin.1, teza finală).

În ședința Biroului Executiv a Asociației Județene de Fotbal Alba, din data de 07.08.2015, s-a hotărât ca începând cu faza sferturilor de finală a Cupei României - faza județeană-, baremurile de arbitraj și observare vor fi aceleași cu baremurile de la Liga a IV-a, iar până la faza optimilor de finală -inclusiv-, se va achita baremul aferent ligii din care face parte echipa considerată organizatoare (gazdă); Baremul la liga 5 este: 225 lei echipa și 225 lei AJF, iar la liga 4: 350 lei echipa și 255 lei AJF, iar acestea se achită înaintea începerii turului, respectiv returului. Echipele care nu achită partea nesubvenționată, înaintea începerii turului și returului, sau cu 48 de ore înainte jocurilor din Cupa României, NU VOR FACE PARTE DIN PROIECT, URMÂND SĂ ACHITE BAREMUL INTEGRAL ÎNAINTEA SAU IMEDIAT DUPĂ FINALUL FIECĂRUI JOC, pe baza facturilor și chitanțelor pe care le vor emite arbitrii și secretarii de joc.

2. Conform articolului 30 alin. 15 din R.O.A.F. : "Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă". 

Prima etapă a Ligii a IV-a, va avea loc în weekend-ul 24-25 august, urmând ca în 31 august -septembrie 2019 să se desfășoare prima etapă a campionatului Ligii a V-a, ediţia 2019-2020.