ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Regulamente Juniori U 10 - ediția 2023-2024
Juniori U 10 - ediția 2023-2024 Imprimare Email

Regulament general: AICI

- Au drept de joc în ”Campionatul de Juniori U10 ediția 2023-2024 jucătorii născuți în anul 2014 și fete născute în anul 2012 și mai tinere. Identificarea jucătorilor juniori, în competițiile rezervate acestora, se face pe baza carnetului de legitimare și a certificatului de naştere în copie xerox. Pentru a se putea legitima, copiii trebuie să aibă 5 ani împliniți conform ROAF. Prin excepție, la această competiție se aprobă ca jucătorii care nu au împlinit 5 ani, să joace pe baza adeverinței medicale, a carnetului de elev sau alt act cu poză (în original sau copie color) și a copiei după certificatul de naștere.

- Participă 16 echipe. 11 etape din tur în toamnă, iar în primăvară se vor disputa celelalte 4 jocuri din tur + primele 7 etape din retur.

   Pe durata competiției, NU vor fi contabilizate rezultatele jocurilor, NU vor fi întocmite clasamente

- Jocurile se dispută de regulă sâmbăta între orele 09:00-16:00, la baza sportivă Parc Arena din localitate Aiud, conform programul care îl puteți vedea pe site

- Fiecare echipă va avea un antrenor cu minim licența C - UEFA.

- Pe parcursul competiției se vor folosi mingi de fotbal numărul 4.

- Aparătorile sunt obligatorii.

- Un joc se dispută între două echipe compuse fiecare din cel mult 7 jucători, dintre care unul este portar.

- Durata unui joc este de 44 de minute (fără prelungiri), împărțit în două reprize egale a câte 22 de minute, cu o pauză care nu va depăși 5 minute.

- Echipele sunt obligate să discute cu adversarii, în prealabil, pentru a stabili ce culoare au la echipamentul în care vor disputa jocul, sau să aibă la ele două rânduri de echipament, de culori diferite.

Numărul înlocuirilor într-un joc este nelimitat. Un jucător care a fost înlocuit poate reintra în teren înlocuind alt jucător. Înlocuirile se pot efectua numai când mingea este în afara jocului.

DIMENSIUNILE TERENULUI, PORȚILE DE FOTBAL: Lungime - 60 m; lățime 40 m; Careul - 10m de la linia de poartă în interiorul terenului; 20m linia paralelă cu linia de poartă; Dimensiunea porților - distanța între stâlpi 5 m; înălțimea porților 2m (sau dimensiunile terenului de la baza sportivă Parc Arena din Aiud).

- Jocul nu poate începe sau continua dacă o echipă va rămâne cu mai puțin de 5 jucători, dacă prezintă înaintea începerii jocului un număr mai mic de 5 jucători cu drept de joc, sau în urma eliminării ori accidentării acestora pe parcursul jocului.

- Cu excepția portarului, care poate juca două jocuri în aceeași zi, ceilalți jucători nu au drept de joc în două jocuri consecutive pe teren redus, decât dacă au loc în zile diferite.

Un jucător care a primit două avertismente (cartonașe galbene) pe parcursul aceluiași joc sau cartonaș roșu direct va fi eliminat din teren urmând a fi sancţionat disciplinar pentru abaterea săvârşită și va suporta consecințele regulamentului disciplinar. Jucătorul eliminat poate fi înlocuit după o perioadă de 2 minute, timp în care echipa acestuia va juca cu un jucător mai puțin, cu excepția situației în care echipa în inferioritate primește gol, moment în care își poate completa numărul de jucători. Se va reține carnetul jucătorului eliminat.

Portarul: Mingile ieșite în afara terenului de joc în out de poartă sau prinse de portar cu mâna (în timpul jocului), vor fi repuse în joc, de către portar, numai cu mâna. La nivel județean, dacă portarul nu respectă această regulă arbitrul oprește jocul și dispune repetarea procedeului.

Lovitura de începere - Fiecare echipă se găsește în jumătatea proprie de teren. Oponenții echipei care încep jocul trebuie să se afle în terenul propriu la o distanță de cel puțin 5 m. de minge, până când aceasta este în joc. Un gol poate fi marcat direct din lovitură de începere sau de reluare a jocului, după înscrierea unui gol, ori la reluarea jocului după pauză.

Aruncarea de la margine – cu mâna conform Legilor Jocului, atunci când mingea depășește în întregime linia de margine, pe sol sau în aer.

Offside– Un jucător se află în poziție afară din joc atunci când depășește linia careului aflată la 10 m de linia porții sau linia întreruptă dintre colțurile careului și benzile laterale ale terenului și este mai aproape de linia porții adverse decât mingea cât și de penultimul adversar.

Lovitura de pedeapsă – se execută dintr-un punct aflat la 9 m de la mijlocul porții și la distanță egală de stâlpii porții.

Lovitura de colț – se execută dintr-un punct marcat printr-un sfert de cerc în fiecare colț al suprafeței de joc.

Lovitura liberă directă și indirectă – se execută din locul unde s-a comis abaterea. Adversarii trebuie să se afle la o distanță de minimum 5 m față de minge.

NOTĂ – Apărătorile sunt obligatorii.

O echipă nu poate avea pe raportul arbitrului mai mult de 7 jucători transferați temporar de la același club.

- Fiecare echipă va achita 45 lei / joc (chirie teren și asistență medicală). Baremul de arbitraj este subvenționat de AJF Alba în baza proiectului depus la CJ Alba.

- Prezentul regulament se completează în mod corespunzător cu dispozițiile Regulamentului de Organizare a Activității Fotbalistice, Regulamentului Disciplinar, Regulamentului privind Statutul și Transferul Jucătorilor, Legilor Jocului pentru fotbal în 11 și a altor norme specifice activității competiționale, după caz, iar acestea le puteți descărca de AICI.