ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Comisia pt. Statutul Jucătorului Hotărârea nr. 2 din 05.12.2023
Hotărârea nr. 2 din 05.12.2023 Imprimare Email

COMISIA PENTRU STATUTUL ȘI TRANSFERUL JUCĂTORILOR DE FOTBAL

Hotărârea nr. 2 din 05.12.2023

Instanţa de jurisdicţie este compusă din:

IGNAT KLEEMANN IRONIM - președinte

PETROPULOS CRISTIAN - membru

ȚÎRA MIHAI SILVIU – secretar

Cauza: Litigiul dintre reclamanții: MIC Darius Antonio, ȚĂRANU Manuel Cristian, ȚĂRANU Alex Daniel, reprezentați de AFAN prin împuternicire și pârâta Clubul Sportiv Ocna Mureș.

În baza documentelor prezentate de ambele părți, prin care se solicită chemarea în judecată a pârâtei, pentru încălcarea dispozițiilor art. 5 alin 3.b, art. 6.c și art 18 alin. 11 din RSTJF și având în vedere răspunsul formulat de AFAN față de întâmpinarea depusă de club, comisia CSJ Alba admite cererea AFAN și obligă pârâta la plata integrală a sumelor stabilite, respectiv:

-        Se obligă pârâta la plata sumei de: 2.250 net (restanțe contraprestații lunare), 2.420 lei brut (prime de puncte) și 200 lei (taxa de procedură), către Mic Darius Antonio.

-        Se obligă pârâta la plata sumei de: 1.500 net (restanțe contraprestații lunare), 2.090 lei brut (prime de puncte) și 200 lei (taxa de procedură), către Țăranu Alex Daniel.

-        Se obligă pârâta la plata sumei de: 2.000 net (restanțe contraprestații lunare), 2.035 lei brut (prime de puncte) și 200 lei (taxa de procedură), către Țăranu Manuel Cristian.

Hotărârile pronunţate în primă instanţă pot fi atacate, după caz, la:

- Comisia de Apel a AJF Alba ca ultimă instanţă  la nivel judeţean ,pentru hotărârile Comisiei de Disciplină (în termen de 5 zile).

- Comisia de Recurs a AJF Alba ca ultimă instanţă la nivel judeţean, pentru hotărârile Comisiei pentru Statutul și Transferul Jucătorului (în termen de 5 zile).

- Deciziile Comisiei de Apel sau ale Comisiei de Recurs a AJF Alba pot fi atacate la Comisia de Recurs a FRF (în termen de 5 zile de la pronunțare). Deciziile pronunţate de către Comisia de Recurs a FRF sunt definitive şi executorii pentru toţi membrii afiliaţi, jucătorii şi oficialii acestora, pentru oficialii AJF Alba, precum şi pentru agenţii de meciuri si agenţii de jucători.

- Părțile implicate pot solicita motivarea deciziei în termen de 3 zile de la prezenta comunicare.

Conform art. 24.C.1: Pentru abaterile prevăzute de art.23 lit.i şi j din RSTJF în cazul în care un club/asociaţie sportivă care nu îşi execută obligaţiile în termen de 30 de zile de la comunicarea hotărârii definitive şi executorii ,acesta va fi sancţionat:

a) va fi obligat la plata unei penalităţi de 300 – 700 lei şi i se va acorda un termen de graţie de 5 zile pentru executarea integrală a obligaţiilor de plată;

b) cu interzicerea dreptului de a transfera şi/sau legitima jucători în calitate de club/asociaţie sportivă cesionar(ă) şi cu scăderea de puncte. Scăderea de puncte se aplică asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată, urmând ca, la fiecare 15 zile calendaristice de întârziere la plată, echipei în cauză să i se scadă câte două puncte.

c) Sancţiunile arătate anterior se aplică timp de 90 de zile, după care echipa clubului/asociaţiei sportive respectiv(e) va fi exclusă din toate competiţiile.În cazul în care clubul/asociaţia sportivă debitor/debitoare are mai multe echipe de seniori,toate echipele clubului/asociaţiei sportive de seniori vor fi excluse din competiţii.

2. Dacă un club/asociaţie sportivă a săvârsit abaterile prevăzute la art.23, lit.i si j, în raporturile cu mai mulţi jucători, respectiv mai multe cluburi/asociaţii sportive, sancţiunile se vor aplica pentru fiecare caz în parte.