ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Reglementări Hotărâri Hotărâre BEx 23.01.2024
Hotărâre BEx 23.01.2024 Imprimare Email

Ședința Biroului Executiv al AJF Alba

Marți - 23 ianuarie 2024, ora 15:00

Biroul Executiv al AJF Alba din data de  23 ianuarie 2024, s-a întrunit în mod statutar, conform articolului 41 din Statutul AJF Alba, în prezența tuturor membrilor săi.

Ordine de zi:

1. Arbitri / observatori - PFA;

Se ia act de informarea privind modul de desfășurare a activității unui PFA - taxe și modificări fiscale, începând cu anul 2024.

Se ia act de informarea CJA, cu privire la numărul scăzut al arbitrilor și observatorilor, în raport cu numărul de jocuri organizate.

În acest sens, CJA Alba reamintește că înscrieri pentru școala de arbitri  se pot face la nr. de tel: 0756 613 327 - Daniel Nistor, iar pentru ocuparea funcției de observator: 0741 046 153 - Mihai Țîra.

2. Modificare programare jocuri seniori și fotbal pe teren redus;

Având în vedere aspectele menționate la punctul 1, dar și din punct de vedere al respectării un ciclu săptămânal de antrenament, comisia de competiții propune ca jocurile de juniori: U 13, U 12 și U 11, să își dispute jocurile doar sâmbăta, într-o locație/maxim două, în funcție de numărul de jocuri/starea terenurilor și de echipele care doresc să organizeze jocurile din etapa respectivă (după modelul competiției U 9/interliga). În următoarea perioadă se vor purta discuții cu proprietarii terenurilor sintetice de dimensiuni mari, pentru a încerca organizarea jocurilor în aceste locații în perioadele în care terenurile sunt afectate de condițiile meteorologice.

Comisia de competiții propune ca din acest retur, jocurile de seniori să se dispute astfel:

Liga 4 - Sâmbăta după masa (sau în nocturnă unde este cazul) - alte modificări fiind posibile cu acordul ambelor echipe și acceptul comisiei de competiții

Liga 5 - Duminica la 11:00 o serie și cealaltă duminică după masa. Propunerea este ca acest lucru să se facă alternativ sau până la începerea returului, echipele din cele două serii să se împartă aproximativ 50-50%. Alte modificări fiind posibile cu acordul ambelor echipe și acceptul comisiei de competiții.

 Se aprobă în unanimitate de voturi

3. Situație financiară, parteneriat AJF - Consiliul Județean Alba – plată bareme de arbitraj;

Situația actualizată a membrilor afiliați cu restanțe financiare: AICI.

Deoarece proiectul de finanțare se depune în luna iunie a fiecărui an, iar campionatele și echipele înscrise le avem doar în perioada august-septembrie, la propunerea președintelui AJF Alba, echipele de seniori vor achita baremul de arbitraj și observare pentru acest retur integral pentru 2 etape, celelalte fiind subvenționate. Suma de 320.000 de lei estimată în proiect pentru subvenționarea arbitrajului, a fost depășită cu 25.000 lei.

Lista baremelor se poate vedea AICI.

Se aprobă în unanimitate de voturi

4. Clasificarea centrelor de copii si juniori ale fotbalului amator (premieră). Pentru a vedea obiectivele clasificării, intrați AICI;

Calendarul procedurii de evaluare a centrelor de copii și juniori pentru sezonul 2024-2025:

15.02.2024  -  Termen  limită  pentru  comunicarea  cererii  de  înscriere  la  adresa

04.03.2024 - Termen de depunere a documentației la sediul AJF Alba

21.06.2024 - Comunicarea rezultatelor finale ale evaluării

Documentele necesare se pot descărca de AICI.

Procedura de evaluare și clasificare se poate descărca de AICI.

15.02.2024 - Termen limită pentru comunicarea cererii de înscriere la adresa
clasicare.fotbalamator@frf.ro