ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri "Performanța are viitor" | Eduard Szabo și Marian Buruiană sunt câștigătorii preselecției de la Cugir
"Performanța are viitor" | Eduard Szabo și Marian Buruiană sunt câștigătorii preselecției de la Cugir Imprimare Email
Joi, 05 Aprilie 2018

"Performanța are viitor" | Eduard Szabo și Marian Buruiană sunt câștigătorii preselecției de la Cugir

Eduard Szabo (14 ani, AFC Unirea Alba-Iulia) și Marian Buruiană (14 ani, CSO Cugir) sunt cei doi câștigători ai preselecției organizate de Gillette și Federația Română de Fotbal de 1 aprilie pe cocheta bază sportivă din Cugir. Cei doi au fost selectați la capătul unui trial la care au participat aproape 200 de tineri sportivi (din județele: Sibiu, Hunedoara și Alba), cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani și se vor alătura echipei Performanța are Viitor.performanta are viitor

Legitimat la AFC Unirea Alba-Iulia, Eduard Szabo își împlinește astfel visul de a se antrena la baza de pregătire a echipei sale preferate, FC Barcelona. Eduard mărturisește că încearcă să se inspire din jocul a trei fotbaliști de clasă mondială: Gerard Piqué, Samuel Umtiti și legendarul Paolo Maldini.

Legitimat la CSO Cugir, Marian Buruiană, unul dintre favoriții publicului la preselecția de la Cugir, este mare fan Real Madrid și îi admiră pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale.

„Am găsit la Cugir nu doar mulți jucători talentați, ci și o foarte mare pasiune pentru sport. Pe lângă cei aproximativ 200 de participanți, ne-am bucurat să desfășurăm această preselecție cu tribunele Arenei Cugir aproape pline. Îi felicit pe Eduard și Marian și sper ca această recunoaștere a muncii lor să-i motiveze în continuare”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, prezent la preselecția din județul Alba.

 Din “11” final ales de organizatori au mai făcut parte Sorin Ghenescu, Elias Benel, Daniel Nicula, Alexandru Vișan, Florin Kalanyos, Laurențiu Tărășan, Cristian Szabo, Ștefan Glonț și Sebastian Itu.

Întrecerea s-a desfășurat pe trei categorii de vârstă (2007-2008: 38 de jucători supervizați de Jean Vlădoiu, 2005-2006: 96 de jucători supervizați de Miodrag Belodedici și 2003-2004: 64 de jucători supervizați de Ion Geolgău), toți copiii fiind recompensați cu obiecte promoționale, tricouri și rucsacuri.

Eduard Szabo și Marian Buruiană completează echipa din acest sezon al proiectului "Performanța are viitor", alături de Ionuț Dobre (nelegitimat), Florin Cîniparu (AS Kinder Constanța), Albert Hofman (ACS Juniorul Câmpulung Moldovenesc), Ionuț Canea (ACS Dorna Vatra Dornei), Albert Călin (Flacăra Moreni), Dragoș Hreceniuc (Juniorul Suceava), Alexandru Maxim (CSȘ Craiova) și Marius Miruță (LPS Târgu-Jiu).

Cei mai buni 11 jucători ai acestui sezon vor merge în luna mai la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, pentru un stagiu de pregătire, și la Barcelona, pentru un antrenament la faimoasa bază Ciutat Esportiva Joan Gamper a FC Barcelona. Tot atunci, echipa va avea ocazia să vadă un meci al FC Barcelona din tribunele stadionului Nou Camp.

Sezonul 2017 – 2018 se va încheia pe 15 aprilie, cu preselecția de la Chișineu-Criș, județul Arad. "Performanța are viitor" se desfășoară sub umbrela programului FRF Împreună suntem fotbal și are loc în perioada august 2017 - mai 2018.

Mai multe informații aveți și pe site-ul Federației Române de Fotbal (AICI).

Galeria foto de la acțiunea de selecție, o puteți vedea AICI.