ASOCIAȚIA JUDEȚEANĂ DE FOTBAL ALBA - Membru afiliat FRF

Știri Competițiile de copii și juniori din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate
Competițiile de copii și juniori din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate Imprimare Email
Joi, 30 Aprilie 2020

Competițiile de copii și juniori din sezonul 2019/2020, organizate pe teritoriul României, au fost anulate

Federația Română de Fotbal, a decis în data de 29 aprilie 2020, încheierea sezonului competițional 2019-2020, pentru copii și juniori. Logo AJF 2018

În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite, pentru a putea pregăti începerea sezonului 2020-2021 cât mai curând posibil.

Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

Competițiile anulate la nivelul județului Alba în sezonul 2019/2020 prin decizia din 29 aprilie a comitetului de urgență a FRF:

COPII ȘI JUNIORI:

- Campionatul Județean U19

- Campionatul Județean U17

- Campionatul Județean U15

- Turneul Speranțelor U 14

- Campionatul Județean U13

- Campionatul Județean U11

- Campionatul Județean U10

- Campionatul Județean U9

- Campionatul Speranțelor Dragoș Damian U8

- Interliga Națională U7 - U10

Cupa Satelor U 13 -  se amână pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția situației în ceea ce privește epidemia COVID-19.

Sezonul 2020-2021 la copii și juniori, ne dorim să înceapă mai devreme decât eram obișnuiți (în general se începea la începutul lunii septembrie), în funcție de evoluția pandemiei și de deciziile luate de autoritățile statului român, pentru ca perioada de pauză să fie cât mai scurtă.

Federația Română de Fotbal, va organiza săptămâna viitoare (7 mai) o videoconferință cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal, când e de așteptat să existe mai multe informații de la nivelul autorităților, în ceea ce privește posibilitatea reluării sau nu a competițiilor de seniori la liga 4 și liga 5.

Obiectivele FRF / AJF în luarea deciziilor rămân aceleași:

  • Siguranța și sănătatea suporterilor, a jucătorilor, a staff-ului și a tuturor persoanelor angrenate în organizarea unei competiții sportive;
  • Sustenabilitatea financiară a cluburilor;
  • Producerea celui mai mic nivel de nedreptate pentru toate cluburile participante;
  • Specificitatea fiecărui eșalon competițional.

Începând cu data de 1 aprilie, activitatea în cadrul AJF Alba este suspendată, angajații aflându-se în șomaj tehnic.

Suntem convinși că după ce va trece această perioadă grea, vom învăța cu toții să apreciem mai mult lucrurile simple. Poate vom reuși pur și simplu să ne bucurăm de fotbal, nu doar de victorii, sau vom aplauda și o pasă frumoasă, nu doar un gol simplu.

Viața este frumoasă, vom trece cu bine și peste aceste greutăți, dar important este să stăm cât mai mult în casă și să ne bucurăm de cei dragi în această perioadă.

MULTĂ SĂNĂTATE!